Mød Jan

Det stod ikke skrevet i kortene, da jeg som 15-årig stod til søs, at jeg en dag skulle blive medlem af Folketinget, selvom interessen for politik har fulgt mig, siden jeg var helt ung.


Efter et par år til søs gik jeg i land og fik arbejde på en møbelfabrik som ungarbejder. Her arbejdede jeg, indtil jeg blev 18 år. Så søgte jeg på Lindøværftet, og her fik jeg tilbudt et job som servicemedarbejder. Det var et job, der skulle vise sig at blive mit springbræt ind i politik.

 

Jeg var på Lindø i 28 år, hvor jeg endte som tillidsmand og medarbejderrepræsentant i bestyrelsen.

I 2001 blev jeg valgt som formand for SID Munkebo og efter den store 3F-fusion valgt til næstformand for 3F Østfyn.

 

Gennem mine mange år på Lindø kender jeg i dag mange af de mennesker, der mistede deres arbejde, da værftet lukkede under krisen. Det var gode folk, der gennem hele deres liv har gjort deres pligt og betalt deres skat, men lige pludselig stod uden arbejde. De mennesker har ret til tryghed og et sikkerhedsnet, der kan gribe dem og sikre dem uddannelse og nyt arbejde. Det er hjerteblod for mig.

 

Jeg har brugt mit voksne liv på at kæmpe for ordentlige forhold, tryghed og muligheder for helt almindelige mennesker – først som tillidsmand og sidenhen som kommunalbestyrelsesmedlem i Kerteminde og fra 2011 som folketingsmedlem. Og jeg kæmper videre.

 

Jeg bor sammen med min kone Jette i Munkebo, hvor jeg også er opvokset. Sammen har vi vores to voksne børn, Jens og Ida.

 

Jeg er opstillet i Nyborg-kredsen og valgt på Fyn.